Arreplegada de burilles 2019

 In Estiu, Mediambient, Participació Ciutadana

🙋🏻‍♀️ PARTICIPACIÓ CIUTADANA | 🌱MEDI AMBIENT | ✊ ACTIVISME

Ahir un bon grapat de gent vam estar participant en l’activitat organitzada per arreplegar Burilles de cigarret impulsada per Rosa Martínez.

Molts es preguntaran pel fet d’arreplegar burilles a mà si hi podria fer-se d’una forma més eficient. Doncs podria ser cert, però tot allò que vam arreplegar ahir, té un valor simbòlic més enllà del mateix fet.

Molt més que arreplegar burilles

La conscienciació ambiental és un dels béns immaterials que hem de promoure i esta activitat es va organitzar amb este objectiu. No és el mateix vore la platja neta, que vore a gent arremangada arreplegant-les d’una a una.

De fet, tal com ens va contar Rosa, la idea d’organitzar esta activitat té la seua pròpia història. Feia temps que quan anava a la platja netejava tot el lloc que ocupava, traía totes les burilles (i plàstics) i les tirava a la bassura. Però un dia, va decidir guardar-les en una garrafa per poder comptabilitzar-les i és quan va prendre consciència de la gran quantitat de bassura hi arreplegava cada vegada que anava a la platja.

Així, va decidir compartir esta experiència amb més gent i fer-ne difusió perquè es visualitzara de forma exponencial. I la veritat que hi ha tingut bon efecte, de fet la gent que hi havia per allí, s’acostava a preguntar i mentre que alguns ens contaven que també ho feien, altres al·lucinaven amb la gran quantitat de Burilles que s’havien arreplegat en tan poc de temps. Jo hi vaig fer equip amb la companya de govern Maria Josep Llorens, regidora de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Oliva.

Doblement agraït

Com a veí d’Oliva, compromés amb el medi ambient agrair la iniciativa i com a regidor de Participació Ciutadana, donar la mà i tot el suport que hi puga aportar perquè totes activitats promogudes per la ciutadania puguen anar endavant.

Gràcies a Rosa Martínez i a tots els assistents hui tenim una platja i sobretot una perspectiva ambiental un poc més neta.

Recent Posts

Dejar un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Contact Us

Pots enviar-nos un missatge de correu electrònic i et respondrem tan prompte com siga possible.

Not readable? Change text. captcha txt