Sopar de germanor del Santíssim Crist 2019

 In Estiu, Festes, Participació Ciutadana, Patrimoni

🙋🏻‍♀️ PARTICIPACIÓ CIUTADANA | 🎉 FESTES | 🕊 GERMANOR

Les imatges ho diuen tot. El sopar de germanor impulsat per la Parròquia de Sant Roc i els Festers del Crist, hi va ser tot un èxit.

Per a començar, com a portaveu del Grup Municipal Compromís per Oliva, m’agradaria agrair als festers i «Sant Roquers», que ens feren partícips de l’organització d’aquest esdeveniment on des de l’Ajuntament d’Oliva, es va implicar a la regidoria d’Obres i Serveis, a càrrec del meu company Miguel Domenech, van posar la plaça i voltants a punt, fent els corresponents treballs de neteja i condicionament. Des de la regidoria de Festes, Yolanda Navarro, hi va fer un seguiment molt exhaustiu perquè res fallara, i jo que des de la regidoria de Participació ciutadana, hi vaig estar el coordinador dels recursos aportats per l’Ajuntament.

Festers del Crist 2019

Festers muntant les taules.

Els festers que van posar tot el seu entusiasme per fer este desplegament que segons comentaven, no hi havia tingut precedents en este tradicional sopar de germanor.

Personalment, crec que una de les claus d’èxit hi va ser l’Eucaristia en sufragi de l’ànima de Don Francisco Pons Moncho, qui va ser impulsor dels moviments juvenils, un pilar per a la recuperació de la història del nostre poble i pel que hi relataven els testimonis de la gent que va conviure amb ell, molt proper, modest i compromés amb la cultura, el patrimoni i la nostra llengua. En fi, que el seu llegat, hi perdura i ha servit de fonament per a construir la ciutat d’Oliva tal com la coneixem, sobretot el centre històric.

La commemoració a Don Francisco, conclogué amb el descobriment de la placa que hi posa el seu nom al pas estret que hi ha al lateral de l’església de Sant Roc, concretament el que va des del carrer de l’Abadia fins a la plaça de la mateixa església. La colocació d’esta placa hi va estar aprovada per unaminitat del ple municipal el passat 14 d’agost. Hi va ser una iniciativa de la parròquia que va estar elevada al pleno pel regidor de Cultura, el company Julio Llorca.

Pas d’En Francisco Pons Moncho

Placa en commemoració a Don Francisco Pons Moncho.

La placa, està feta amb la tècnica del cremat, i està ornamentada amb les sanefes que envolten l’església, també amb els isologotips de l’escut de l’Ajuntament d’Oliva i el logotip del primer centenari del temple de Sant Roc d’Oliva que en origen hi va estar dissenyats pel mateix Francisco Pons Moncho.

Premis i reconeixements


Lo esencial es invisible a los ojos»

El principito – Antoine de Saint-Exupéry 

Entre una cosa i l’altra, el rector va premiar amb el reconeixement de la seua dedicació als joves a Juanjo Peris i a Vicent Llopis per la seua dedicació a la conservació del patrimoni de la mateixa església.

Molt agraïts

Per acabar, em reitere en els agraïments, especialment al Rector Don Javier Català, a Maria Dolors Roselló i a Maria Mateu que hi van ser els impulsors i interlocutors amb l’Ajuntament d’Oliva.


Informació complementària (però no menys important)

Per cert, ahir estrenàvem els nous contenidors de reciclatge mòbils per a separar el cartó i envasos en els saraos que es munten a Oliva. Esta idea va sorgir d’una conversa amb Lola, la presidenta de l’assoc. Raval.

Per saber-ne més sobre la figura de Don Francisco Pons Moncho paga la pena llegir l’aproximació biogràfica escrita per Vicent Canet Llidó.

Recent Posts

Dejar un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Contact Us

Pots enviar-nos un missatge de correu electrònic i et respondrem tan prompte com siga possible.

Not readable? Change text. captcha txt